Motori za kapije i rampe

Funkcija motora za kapije je u jednostavnoj kontroli pristupa vozilima na željenu površinu (parking, prolaz ili naplatna stanica) uz pomoć daljinca, RFID nalepnice, senzornih barijera ili manuelno iz čuvarske stanice. Motori za kapije i rampe su izrađeni od kvalitetnih i izdržljivih materijala koji omogućavaju dugotrajno i učestalo korišćenje.

Pored javnog sektora, sve je učestalija upotreba ovakvih sistema i u privatne svrhe. Ljudi koji poseduju kuće ili vikendice, često se odlučuju za ovakav vid zaštite prilaza svojim dvorištima i placevima, zbog jednostavnosti korišćenja, ali i zbog osećaja sigurnosti. U kombinaciji sa drugim sistemima zaštite kao što su Video nadzor ili Video interfoni, kapije i rampe pružaju kompletno rešenje za zaštitu vaše privatnosti.

 

Vrste motora za kapije i rampe

Pored izbora motora za krilne ili klizne kapije, korisnik je u mogućnosti da u zavisnosti od težine kapije bira i jačinu motora. Slabiji motori za manje kapije, pored brzine otvaranja/zatvaranja, nude i nekoliko korisnih funkcija kao što su na primer blokada u slučaju detekcije objekta, mogućnost integracije sa drugim sistemima (interkom, video interfon, senzori pokreta, RFID čitači...). Jači motori, namenjeni težim i dužim kapijama, su konstruisani da i pored učestalog korišćenja budu jako izdržljivi, sa više sigurnosnih mehanizama i funkcija koje omogućavaju neometan rad.

Automatske rampe često vidimo na ulazima u parking prostore. Kao jednostavne barijere svog tipa, one mogu i da se automatizuju i tako olakšaju kontrolu ulazaka/izlazaka automobila na/sa lokaciju. Integracija sa ticketing terminalima kao i ostalim čitačima je moguća što dodatno nadograđuje sistem novim funkcijama i povećava njihovu vrednost. Ovakvi kompleksni sistemi se često upotrebljavaju na mernim stanicama ili u sistemima vagarske kontrole.

Kod nas možete pronaći motore za kapije poznatih brendova LIFE i Roger, kao i automatske rampe brenda Faraday. Takođe, u ponudi imamo i gotove komplete za krilne i klizne kapije, kao i dodatnu opremu.