Teletek Alarmna Centrala Eclipse 32

Teletek Eclipse 32 Eclipse 32 - alarmna centrala; EN50131 GRADE 2 usklađenost ; 8 programabilnih hardverskih zona, sa mogućnošću dupliranja zona; Podrška do 32 zone

Teletek Eclipse 99 Alarmna centrala

Teletek Eclipse 99 Eclipse 99 - alarmna centrala; EN50131 GRADE 3 usklađenost ; 8 programabilnih hardverskih zona, sa mogućnošću dupliranja zona; Podrška do 99 zona

Texecom TEXE-AKF-0001 PIR detektor 360 stepeni

Za instalaciju na plafon, QUAD PIR Detektor, Opseg detekcije 9.3 m / 360º, Certificate Grade 2

Alarmni sistemi – treba li vam zaštita?

Kriminalitet na našem području proteklih godina u stalnom je porastu. Provale, razbojništva i krađe najčešći su delikti koji se, na žalost, svakodnevno dešavaju oko nas.

Šta su alarmni sistemi i od čega se sastoje?

Alarmni sistemi (sistemi protivprovale) služe za odbijanje, osujećivanje i otkrivanje provale i pokušaja provale u štićeni objekat. Alarmni sistem sastoji se od grupe senzora koji služe za detekciju štetnih događaja, kao što su: otvaranje vrata, lom stakla, kretanje u prostoru, pojava požara, curenje gasa, izlivanje vode i drugo.

Alarmni sistemi su koncipirani da svojim detektorima štite prostor, da u štićenom prostoru otkriju svako neovlašćeno kretanje, da alarmiraju sistem putem vrlo glasnih sirena i / ili da pošalju izveštaj o alarmu telefonom, ili putem interneta.

Odabir alarmnog sistema se vrši prema veličini objekta, kao i prema mnogim drugim kriterijumima koje određuje sama konfiguracija objekta i želje korisnika sistema. Moderni alarmni sistemi se kontrolišu pomoću tastature, unošenjem šifre, dok se napredniji sistemi mogu kontrolisati i pomoću kodiranih kartica.

Kome se isplati ugradnja alarmnog sistema?

Svakome se isplati ugradnja alarmnog sistema u objekat u kojem živi, stvara, ili se u njemu samo odmara. Čak i za najskromnije prostore malih površina postoje adekvatni i vrlo pristupačni alarmni sistemi koji svakako koštaju manje nego šteta koja nastane pri jednoj prosečnoj provali, čak i pod uslovom da ništa nije otuđeno, tj. računajući samo štetu na provaljenim vratima, ili prozoru. Alarmni sistem je jedino pravo i bazično osiguranje od provale. Dobra brava, protivprovalna vrata, senzorski reflektori, roletne na prozorima, pa čak i rešetke, samo su dobra i poželjna nadogradnja na alarmni protivprovalni sistem, ali nikako i dovoljna zaštita.

Alarm monitoring - monitoring centar

Alarm monitoring je vid zaštite u kome se vaš postojeći Alarmni sistem zakači za Alarm monitoring centar u kome se prati rad sistema, dešavanja i alarmi i po potrebi pozivaju nadležne službe (policija, vatrogasci, hitna pomoć).