Call centar: 011/ 267 27 17; 069/ 267 27 17; 065/267-27-17

Kurs: 120,00 din

Call centar: 011/ 267 27 17; 069/ 267 27 17

Kurs: 120,00 din

Blog strana - Video nadzor u službi savremenog marketinga

Upotreba video nadzora u savremenom marketingu

 

Video nadzor u službi savremenog marketinga

 

Sistemi video nadzora su veoma napredovali u odnosu na svoje skromne početke. Napredak opreme u stopu prati razvoj tehnologije, softvera i internet komunikacije. Mada je razvoj i napredak sistema za video nadzor konstantan, poseban skok se primećuje u poslednjih par dekada. Naime, sofisticirani softveri i tehnika koja ih podržava, omogućavaju da video nadzor na sebe preuzme nove uloge i raznovrsne zadatke, pored onih bezbedonosnih. Čak i kada je reč o bezbednosti, video nadzor je napravio nekoliko koraka napred, pa se kamere danas montiraju na brojnim lokalitetima, kao preventivna mera terorizmu i drugim kriminalnim radnjama. U ovakvom anganžmanu nadzornih sistema definitivno prednjači Velika Britanija, gde oko 6 miliona nadzornih kamera pokriva velika urbana područja.

 

Upotreba video nadzora nije limitirana samo na prevenciju kriminalnih radnji. Poslednjih godina, nadzorne kamere i video analitika, sve se više koriste u nauci, industriji i u marketinške svrhe. Razvoj veštačke inteligencije (AI) i deep learning metode, dozvoljavaju da program prepozna određeni objekat i to sa fantastičnom preciznošću. Ako preko kamera posmatramo kupce i beležimo njihove paterne ponašanja, dobijamo vrlo vredne informacije. Kada određene navike u kupovini uspemo da povežemo sa starosnom grupom i polom, potrebe potrošača možemo bolje da razumemo i ispunimo. Savremeni softveri omogućavaju nam da utvrdimo broj posetilaca u određenom vremenskom periodu ili određenom frejmu i analiziramo njihovo ponašanje. Na osnovu izveštaja, dalje se može raditi na reorganizaciji izloženog asortimana ili na optimizaciji dizajna enterijera prodajnog prostora.

 

Međutim, upotreba video nadzora se proširila, te su prednosti i mogućnosti prepoznate u svim uslužnim delatnostima. Sofisticirani softveri omogućavaju praćenja želja, potreba i ponašanja potrošača i na benzinskim pumpama. Naime, adekvatan nadzorni sistem omogućava ne samo identifikaciju objekta kao automobila, nego i prepoznavanje tablica i modela prevoznog sredstva. Na osnovu podataka dobijenih putem video analitike, može se utvrditi koji modeli i marke automobila najčešće posećuju određenu pumpu, te se na taj način može lakše i utvrditi asortiman koji bi trebalo ponuditi. Kamere obezbeđuju i uvid u paterne ponašanja mušterija, te se tako optimizuje i ponuda grickalica, pića i drugih prehrambenih proizvoda, koji su tražena roba.

 

Restorani su takođe veoma prometna mesta, posebno danas kada je opcija onlajn naručivanja gotovo svuda dostupna. Iako se promet na ovaj način povećava, dolazi do dodatne gužve i zbrke, dok posetioci čekaju na red, čekaju procesuiranje onlajn porudžbina ili traže mesto za sedenje. Da bi se izbeglo nezadovoljstvo mušterija, video nadzor omogućava uvid u dužinu čekanja, raspored sedenja (koji se stolovi prvo popunjavaju), kao i dužinu zadržavanja. Podaci dobijeni video analitikom se mogu iskoristiti za optimalnu organizaciju stolova i prostora za sedenje, na osnovu broja posetilaca. Menadžer poslovnice može podeliti i sa mušterijama vredne informacije o dužini čekanja na porudžbinu.

 

Uspešan marketing uvek započinje istraživanjem i razumevanjem potreba potrošača i definisanjem kampanje i ponude na osnovu dobijenih informacija. Bez preciznih podataka, marketinški napori neće biti usmereni na pravu ciljnu grupu, a profit će izostati ili će biti mnogo manji od potencijalnog. Tek nakon utvrđivanja osobina potrošača, njihovih kupovnih navika i potreba, može se pristupiti reklamiranju i eventualnim korekcijama kada je ponuda u pitanju. Savremena oprema za video nadzor i vrhunski softveri su ulaganje koje će, na lak i jednostavan način, omogućiti uvid u sve potrebne informacije.

 

Jasno je da je video nadzor postao mnogo više od alata za prevenciju kriminalnih radnji i osiguranje bezbednosti. Iako mu ovu ulogu niko ne može osporiti, dijapazon upotrebe opreme za video nadzor se danas znatno proširio, a pravi napredak nas tek čeka. U budućnosti će video analitika dati veliki doprinos u unapređenju iskustva potrošača prilikom kupovine i tansformaciji poslova i zadataka menadžmenta, kome zadovoljstvo kupaca uvek mora biti na prvom mestu.

 

Ukoliko se pitate kako da iskoristite opremu za video nadzor na najbolji mogući način i u svom poslovnom objektu, obratite se našim stručnjacima. U skladu sa vašim željama, potrebama i očekivanjima, naše osoblje će vam ponuditi najbolju opremu, optimalne softvere i vredne savete.

 

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili najbolje moguće iskustvo na našem sajtu.

Klikom na dugme Prihvatam prihvatate korišćenje kolačića.