Call centar: 011/ 267 27 17; 069/ 267 27 17; 065/267-27-17

Kurs: 120,00 din

Call centar: 011/ 267 27 17; 069/ 267 27 17

Kurs: 120,00 din

Blog strana - Video nadzor i poverljive informacije

Video nadzor i poverljive informacije

 

Video nadzor i poverljive informacije
- zaštita u vašim rukama

 

Danas smo postali izuzetno osetljivi na moguće curenje bitnih ličnih informacija. Lične informacije koje dospeju u pogrešne ruke, ne samo da mogu da naruše našu intimu, nego su i pretnja za našu bezbednost. Za proboj svoje privatnosti često krivimo velike korporacije, počinjemo da verujemo u zavere i špijunažu, a nismo svesni da smo često i sami krivci što su naše personalne informacije stigle do nepoznatih ušiju - te smo tako sami ugrozili svoju i bezbednost svojih najbližih.

 

Sličnu priču možemo povezati i sa instaliranjem opreme za video nadzor. Adekvatna oprema za video nadzor, zaista je ultimativni saveznik u borbi za bezbedan život i bezbrižno poslovanje. Međutim, poverljive informacije koje se tiču video nadzora i monitoringa, trebalo bi zadržati za sebe, slično kao lozinke i druge informacije od značaja. Time što ćete nekome saopštiti da je vaš objekat zaštićen video nadzorom, naravno, nećete narušiti bezbednosnu ulogu instaliranog sistema. Ipak, bitne detalje o samim komponentama, funkcionisanju opreme, broju i rasporedu kamera, te dodatnim funkcijama, ne bi trebalo širiti van uskog kruga najbližih.

 

Posedovanje sistema za video nadzor svakako ne bi trebalo držati u tajnosti, posebno ako ste zadovoljni funkcijama opreme i uslugom kompanije, ali bi se u razgovoru trebalo držati opštih informacija.

 

Raspored kamera u i oko objekta, nije tema za ćaskanje. Ponavljamo, opremu za video nadzor ne morate kriti, ali bi bitne funkcije i osobine opreme, trebalo zadržati za sebe. Otkrivanjem pozicioniranja kamera u prostoru koji štitite, možete otkriti moguća “ranjiva” područja i tako ugroziti svoju bezbednost. Poznata je izreka da i “zidovi imaju uši”, pa nikad ne znate ko može da načuje vaš razgovor sa osobom od poverenja.

 

Ukoliko ste prezadovoljni funkcionalnošću svoje opreme za video nadzor, zadovoljni ste brzinom instalacije, kao i ljubaznošću osoblja odabrane kompanije, informacije ćete želeti da podelite sa svima koji su u potrazi za ovakvim vidom zaštite. Kompaniju čijim ste asortimanom i uslugama zadovoljni, svakako bi trebalo preporučiti. Međutim, oprema, broj kamera i njihov raspored, kao i dopunske funkcije koje zadovoljavaju sve vaše kriterijume, ne moraju zadovoljavati i sve potrebe vašeg sagovornika. Podelom svih detalja o sopstvenom sistemu video nadzora, nećete mnogo pomoći, ali ćete mnogo otkriti. Naime, svaki kupac će, u dogovoru sa stručnim licem, na posletku nabaviti opremu koja savršeno ispunjava njegove uslove, želje i potrebe. Time što otkrivate gde su pozicionirane vaše kamere, da li video kamera snima sve vreme ili u intervalima, da li imate senzore pokreta i kakav je dogovor sa video monitoring službom, otkrivate poverljive informacije i rizikujete svoju bezbednost.

 

Kako funkcioniše oprema za video nadzor, takođe nije tajna. Jednostavna onlajn pretraga će vas dovesti do brojih domaćih i stranih sajtova i ponuditi vam pregršt informacija. Međutim kako funkcioniše upravo vaš sistem video nadzora, ne može se otkriti jednostavnom pretragom i tako bi trebalo i da ostane.

 

Radi uštede i privida zaštite, pojedinci se odlučuju na tzv. dummy kamere. Dummy kamere su zapravo lažne kamere koje nemaju nikakve tehničke funkcije, a jedina uloga je da zastraše provalnika, ako poveruje u kamuflažu. Curenje informacija o dummy kamerama može da vas košta vaše sigurnosti. Ovakav privid sigurnosti zapravo može biti najopasniji oblik pokušaja zaštite. Delom se osećate bezbednije jer ste postavili “zamku” za provalnike, ali istovremeno znate da je sva zaštita na koju računate, u svakom smislu imaginarna. Cena dummy kamera može da bude primamljiva, ali kada uporedite cenu, funkciju i rizik, shvatićete da ste zapravo na gubitku.

 

Vaš dom, kao i manji i veći poslovni objekti, zaslužuju adekvatnu zaštitu, kroz izbor optimalnog sistema video nadzora. Kvalitetna i funkcionalna oprema za video nadzor, zaista može garantovati sigurnosti i bezbednost. Ipak, deo priče o bezbednosti ostaje u vašim rukama. Već dobro znamo da ne bi trebalo da širimo informacije o tajnom mestu gde čuvamo rezervni ključ od ulaznih vrata ili automobila, ili da opušteno delimo lozinke naših naloga i računa. Slobodno pohvalite funkcionisanje svoje opreme za video nadzor, ali detalje u vezi svog video nadzor sistema, ljubomorno sačuvajte.

 

Ako ste spremni za ugradnju video nadzora, slobodno nam se obratite, kako bismo zajedno osmislili i realizovali instalaciju sistema baš po vašim potrebama. Mi ćemo se postarati da oprema koju izaberete savršeno odgovara vašem budžetu i uslovima, te ćemo zajedničkim snagama zaštiti vašu imovinu, ali i vašu intimu.

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili najbolje moguće iskustvo na našem sajtu.

Klikom na dugme Prihvatam prihvatate korišćenje kolačića.