Call centar: 011/ 267 27 17; 069/ 267 27 17; 065/267-27-17

Kurs: 120,00 din

Call centar: 011/ 267 27 17; 069/ 267 27 17

Kurs: 120,00 din

Blog strana - Integracija automatskih rampi

Integracija automatskih rampi sa drugim sistemima tehničke zaštite

Integracija automatskih rampi - prva linija odbrane na nivou

Celopkupan prostor koji je u privatnom ili kompanijskom vlasništvu, mora dobiti odgovarajuću zaštitu. Sam ulaz u štićeni prostor predstavlja kritičnu tačku i prioritet je da zaštita u tom sektoru bude na nivou. Ako prva linija odbrane uspešno obavlja svoj zadatak, dalji koraci zaštite bezbednosti služe više kao vid dodatne kontrole. 

 

Upravo na prvoj liniji odbrane, svoje mesto pronalazi automatska rampa. Savremena tehnologija danas nudi čitav niz dodatnih mogućnosti i tako prostor, imovinu i ljude čini bezbednijim. Opcija koja postaje sve popularnija i kod nas jeste integracija bezbednosnih sistema. Integracija automatskih rampi sa raznim sistemima tehničke zaštite, omogućava podizanje bezbednosti na viši nivo.

 

Automatska rampa i ANPR

 

Motorizovane rampe imaju zadatak da na samom ulazu u štićeni prostor regulišu protok prosetilaca, odnosno vrše kontrolu pristupa. Da bi se postigla automatizacija kompletnog procesa, u priču se uključuje ANPR tehnologija. Automatsko prepoznavanje registarskih brojeva (Automatic Number Plate Recognition) je tehnologija koja koristi kamere i optičko prepoznavanje znakova u realnom vremenu, upoređuje informacije sa ranije pohranjenim podacima ili ih dodaje na definisane “bele liste”. Na ovaj način se ostvaruje automatizacija kontrole pristupa, naplata putarine, parking mesta ili slanje obaveštenja vozilima koja deluju sumnjivo. 

 

ANPR tehnologija, integrisana sa automatskim rampama, može se koristiti i za evidenciju radnog vremena. Očitavanjem registarskih tablica, mogu se dobiti informacije kada je određeno vozilo pristiglo, odnosno napustilo parking prostor kompanije. 

 

Da bi organizacija funkcionisala besprekorno, integracija ne sme imati propusta. Redovno ažuriranje lista odobrenih vozila (“bele liste”) je važan zadatak. Posetioci moraju unapred dostaviti informacije s registarskih tablica, kako bi im se odobrio pristup, dok se bivši radnici i posetioci koji više nisu dobrodošli, moraju revnosno uklanjati s liste.

 

Automatska rampa i video analitika

 

Nemoguće je govoriti o najsavremenijoj tehnologiji tehničke zaštite, a ne osvrnuti se na video analitiku. U pitanju je sofisticirano rešenje, koje omogućava inteligentno praćenje protoka posetilaca kroz automatsku rampu. Analitika, u osnovi, omogućava veću pokrivenost, fleksibilnost i bolju kontrolu nad pristupom štićenom prostoru.

 

Video analitika je od posebne koristi u situacijama kada zaposleni napuštaju radna mesta kasno noću ili van radnog vremena, pa je vidljivost ograničena, ili kada je nekome dozvoljen samo izlazak, ali ne i ponovni ulazak u štićeni prostor. Integracija automatskih rampi i video analitike omogućava blagovremenu komunikaciju i regulaciju. 

 

Video analitika pruža uvid u smer kretanja vozila, a sistem upozorava i ukoliko dođe do pokušaja neovlaštenog pristupa.

 

Automatska rampa i kontrola pristupa

 

Kontrola pristupa je veoma važan segment tehničke zaštite bilo koje kompanije. Baš zato bi trebalo mudro osmisliti kako da se ovaj sistem na najbolji mogući način poveže s prvom linijom odbrane - automatskim rampama. Prilikom montiranja automatskih rampi, na raspolaganju vam je više konfiguracija, a na vama je da odaberete opciju koja najbolje odgovara vašim potrebama. Barijera može biti povezana sa senzorima pokreta ili čitačima RFID kartica, što omogućava gotovo kompletnu automatizaciju sistema.

 

Jedna od opcija je i da instalirate interfon na rampi i da na taj način vršite verifikaciju. U tom slučaju se morate pobrinuti da interfonski sistem bude integrisan s rampom, da bi ceo proces odobrenja pristupa tekao glatko. 

 

Povezivanje sa nebezbednosnim sistemima

 

Automatske rampe je moguće integrisati i sa drugim sistemima, koji ne potpadaju u bezbednosne. Već je bilo reči o tome kako ANPR tehnologija, integrisana sa automatskim rampama, može dostaviti važne informacije i za evidenciju radnog vremena. S tim u vezi, povezivanje automatske rampe i sistema HR (koji vodi evidenciju opravdanog i neopravdanog odsustva), omogućava precizniji uvid u upravljanje vremenom i prisustvo zaposlenih.Automatska rampa je vaša prva linija odbrane. Ako se na vreme postarate da prva linija odbrane pruža vrhunsku bezbednost, jasno je da ste praktično postavili “bedeme” i da se možete osećati potpuno sigurno u svom radnom prostoru. Najbolji način da postignete maksimalnu bezbednost je integracija sistema - tako možete biti sigurni da dobijate sve benefite oba sistema, koji savršeno funkcionišu u simbiozi.

 

 

Predložene teme: 

 

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili najbolje moguće iskustvo na našem sajtu.

Klikom na dugme Prihvatam prihvatate korišćenje kolačića.