FDX-PT5A022HSL200 IP speed dome kamera

• 1/2.8" SONY Starvis Back-illuminated CMOS Senzor • H.265/H.264 metod kompresije • 22X Optički Zoom (f=3.9mm-85.5mm) • IR udaljenost 120m Max. • IP66 za spoljnu montažu

IP Video nadzor

Potrebna vam je kamera koja će Vam omogućiti prepoznavanje lica, novčanica, registarskih tablica, proizvoda ili tražite jednu kameru za nadzor velikih površina?

Pored kvalitativne razlike u odnosu na Analogne CCTV sisteme video nadzora, mrežnim ili IP kamerama se postižu i značajne uštede samim sistemom kabliranja gde je za IP video nadzor potreban mrežni kabl tipa SFTP – UTP kroz koji se kamera može i napajati i slati signal. Još jednostavnije, prenos video materijala može da se vrši i putem WiFi (bežičnog) signala koji samim time u potpunosti isključuje korišćenje mrežne instalacije.

 

Neke od prednosti IP video nadzora uključuju:

– Neuporedivo veća funkcionalnost u odnosu na CCTV sistem video nadzora 
– Mogućnost izbora softvera i hardvera za snimanje videa na bazi otvorenog koda 
– Veliko smanjenje troškova kabliranja većih instalacija (CAT6, CAT5e umesto RG-59 koaksijalnog i napojnog kabla)
– Mogućnost korišćenja POE “Power over Ethernet”
– napajanje preko računarske mreže, koristi se isti kabl i za prenos podataka i za napajanje uređaja 
– Prenos komandi za PTZ IP kamere (pan / tilt / zoom) ide preko istog kabla 
– Automatsko upozorenje sa kamere preko mail-a 
– Integracija video nadzora sa ostalim sistemima i funkcijama kao što je kontrola pristupa, alarmni sistemi, upravljanje građevinama, upravljanje saobraćajem.


Inteligentne analitičke funkcije

Inteligentne analitičke funkcije su vezane isključivo za segment IP video nadzora. Mogućnosti koje pružaju ove funkcije su odavno u upotrebi u većini zapadnih zemalja, a služe ne samo za poboljšanje sistema video nadzora, već imaju veoma široku primenu u marketingu i srodnim granama.

Ove funkcije su softverske i nalaze se u NVR-u (snimaču). Koristeći napredne algoritme u sprezi sa kvalitetnim kamerama dobija se sistem za prikupljanje ozbiljne količine
korisnih informacija koje se kasnijom obradom koriste u marketingu.